Afdrukken

Tentoonstellling POËZIE IN BEELD nog tot zo. 7 februari te bekijken
 
"Herinneringen zijn de dagelijkse druppels die de bril troebel maken of juist reinigen. Een keuze die je maakt of oproept door bv. het lezen van een gedicht. Naar jaarlijkse

gewoonte geven we een podium aan mensen van Lokeren die creatief bezig zijn. Tijdens de Week van de Poëzie zijn gedichten een goede uitnodiging om dit literair landschap te ontdekken. Er zijn evenveel definities en belevingen van poëzie als je  zoekacties onderneemt op het internet.
Wij bieden je poëzie aan omkaderd met foto’s. Maar de bezoeker is vrij de gedichten te ontdekken via het venster van het beeld. Beiden roepen verschillende emoties, herinneringen, reflecties of verbanden op. Deze combinaties van kleur en klank, van woord en “punctum”, van woord-beeld en foto-beeld kunnen een mijnenveld zijn. Ze kunnen ook een wandeling zijn van ontdekkingen. En je kan ontdekken wat anderen niet zien.  Iedereen zijn waarheid (m), haar vreugde (v); dat is de  leidraad die wij vonden."

Zo vatte de voorzitter op Gedichtendag de visie van de vereniging samen voor een kleine 60 poëziefans en kunstenaars. Het publiek luisterde geboeid naar de poëzie van Sofie De Moor en de kleinkunst van het duo WARHOOFD.

Je bent nog welkom tot zo. 7 februari (openingsuren Cultureel Centrum Lokeren).

Attachments:
Download this file (160118 Jaren die druppelend versmelten_tento.pdf)160118 Jaren die druppelend versmelten_tento.pdf[ ]987 kB
Download this file (160128 LijstFoto'sEnAuteurs.pdf)160128 LijstFoto'sEnAuteurs.pdf[ ]498 kB
Download this file (160128 MJoly_ProgrammaboekjeTento_def.pdf)160128 MJoly_ProgrammaboekjeTento_def.pdf[ ]1211 kB