De stadshal

Ruim 30 jaar kent de Stad Gent een actief architectuurbeleid. Dit beleid steunt op een permanent overleg met respect voor de stedelijke en historische context waarin wordt gebouwd en de aansturing om eigentijds te bouwen. Dit resulteert in meer kwaliteitsvolle architectuur. De wandeling toont de verscheidenheid van de wijken met zowel historische panden als hedendaagse architectuur. De ervaring leert dat men de stad ontdekt op een manier zoals men ze zelf bij een bezoek nooit ziet.

 

Tijdens deze wandeling passeer je langs enkele architecturale parels van de laatste 15 jaar in diverse wijken van de Stad Gent. Het programma omvat naast enkele grote woonprojecten zoals de woonprojecten in Ramen en de Peperstraat, het woonproject Baron sans Sou in het Prinsenhof e.a. Verder bezoeken we ook verschillende kleinere maar markante realisaties in het historisch stadsweefsel van onder meer Marie-José Van Hee, atelier Vens-Van Belle, Coussée en Goris architecten enz.
We eindigen onder de wereldberoemde Gentse stadshal, op 300 m van de start en vlakbij een halte van tramlijn 1.

Praktische afspraken

Datum: za. 9 april 2016. Vertrek geleide wandeling: 14u (duur: 2u)
Vertrekpunt: hoofdingang hotel d'Hane-Steenhuyse, Veldstraat 55 in het centrum van Gent (toegang via Korte Meer 20)
Inschrijven via [e] Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Reinoud D'Haese [m] 0495 24 57 48
Kostprijs namiddag: € 9,00 (leden Vlaamse Cultuurkring Lokeren en Rodenbachfonds); €10

Een gids begeleidt max. 20 personen. Gelieve tijdig uw interesse mee te delen, zodat eventueel een tweede gids kan besproken worden.

Organisatie: Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw i.s.m. Rodenbachfonds vzw daguitstappen (thema: In mijn stad voel ik me thuis') 

Joomla templates by a4joomla