‘Nelly is een zeer sterke maatschappelijk bewogen debater, had over vele thema’s een klare kijk en kon die goed vertolken. (…) Een sterke politica met zeer veel impact op het beleid van de stad’  Freddy Willockx


Dertig jaar zetelde Nelly Maes in alle mogelijke parlementen: Kamer, Senaat, Vlaams en Europees Parlement. Altijd eigenzinnig en gedreven, maar steeds met het hart op de juiste plaats. Trouw aan de Volksunie en haar erfgenamen ter linkerzijde. En nu politiek dakloos en ongebonden.
"Ongebonden best" vertelt het levensverhaal van deze opvallende politica met een halve eeuw politiek engagement, opgetekend door Alain Debbaut. Hij kadert haar woorden in de tijd en noteerde vanaf de zijlijn interessante portretten door gesprekken te voeren met mensen die haar pad kruisten.
Het boek is echter meer dan de memoires van een grote dame uit de binnenlandse politiek. Het is eveneens een deel van de biografie van een Vlaanderen dat sinds eind jaren 1950 stilaan volwassen is geworden. Een boek dus dat toegankelijk is voor meer mensen dan alleen maar Nelly’s politieke vrienden en rivalen.


ALAIN DEBBAUT (1961) is leraar Latijn, Grieks en esthetica aan het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren, waar hij ook woont. Hij is o.a. redactiesecretaris van de Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas en publiceert geregeld over lokale geschiedenis en erfgoed.


Alain Debbaut
Ongebonden best
Nelly Maes - Vrouw en Vlaams

Biografie Nelly Maes

 

      Formaat: 17 x 22 cm
      Omvang: 272 blz.
      Prijs: € 24,50
      ISBN: 978-90-289-6833-2
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Joomla templates by a4joomla