Afdrukken

 


Zondag 4, 11 en 18 oktober (telkens 9.30u-12.30u)
Hoe ‘vertaal’ je een gevoel, een idee of een beeld in woorden, ritme, poëzie?
Lies Van Gasse - dichteres en tekenares - leert je in drie workshops de ‘tips en tricks’!


In deze mini-workshop vertrekken we vanuit doodgewone dingen. We proberen uit te vissen welke mogelijkheden ‘taal’ heeft en gaan op zoek naar onze dichterlijke smaak. Via korte oefeningen ontdekken we de technische facetten van gedichten. We schrijven op ritme of bij beelden, we pluizen de mogelijkheden en de gevaren van rijm en alliteraties uit, en voor wie nog meer wil, gaan we ook
samplen en flarfen.
Tussendoor bekijken we zowel recente als minder recente voorbeelden van wat poëzie kan zijn. We maken kennis met de dichtkunst in de ruimste zin van het woord en worden er (hopelijk) stapelverliefd op!

Deze workshop kadert in het project Poëzie in Beeld n.a.v. de Week van de Poëzie 2016. Voor alle geïnteresseerden uit Lokeren en omgeving. (Je hoeft dus geen lid te zijn van de vereniging.)

Wanneer en waar? zo. 4 (zolder bib Lokeren), 11 (CC Lokeren - lokaal E) en 18 oktober (zolder bib Lokeren); telkens 9.30u-12.30u. 
Cursusgeld: € 60, € 40 (leden Vlaamse Cultuurkring Lokeren, Rodenbachfonds & Davidsfonds). Deelnemers brengen in de mate van het mogelijke hun laptop mee.
Info en betaling: Vlaamse Cultuurkring Lokeren - [e] Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - [m] 0495 24 57 48
Je bent ingeschreven wanneer het cursusgeld overgeschreven is op rek. BE49 7512 0615 7271 van Vlaamse Cultuurkring Lokeren, 9160 Lokeren.


Het toonmoment wordt geïntegreerd in het aperitiefconcert met het klassiek ensemble DIMLICHT op zo. 25 oktober (11u) in de Sint-Pauluskerk op Oudenbos, Lokeren.


Organisatie: Vlaamse Cultuurkring Lokeren i.s.m. Bibliotheek Lokeren, Rodenbachfonds vzw, Davidsfonds Lokeren.

Attachments:
Download this file (150829 MJoly_FLYER - 2.pdf)flyer workshop poëzie[ ]340 kB