Omstreeks het jaar 1000 was Ename zich tot een stad aan het ontwikkelen. Ongeveer 70 jaar later werd die ontwikkeling afgebroken. Wat was de oorzaak? Eigenlijk was het de 'schuld' van Karel de Grote, die al in 814 - precies 1200 jaar geleden - overleed. De wijze waarop hij zijn rijk onder zijn drie zonen verdeelde heeft (o.m.) geleid tot eeuwenlange strijd tussen Frankrijk en Duitsland. En in onze gewesten werd de Schelde een grensrivier ...

Zondag 5 oktober organiseren we voor jou een dubbelbezoek, telkens onder deskundige leiding. In de voormiddag worden we rondgeleid in de Internationale tentoonstelling De erfenis van Karel de Grote (814 - 2014). Je krijgt er inzicht in het wat en waarom van een hele reeks ontwikkelingen, die de Europese geschiedenis bepaald hebben; zeker ook in het gebied dat vandaag Vlaanderen heet. 
's Namiddags wandelen we in het Bos 't Ename (aanvang 14u), zowel historisch als ecologisch een belangrijk boscomplex.

De uitstap naar Ename wordt dus een combinatie van geschiedenis, erfgoed en natuur.

Hoeveel kost het?
Daguitstap: leden € 9 / niet-leden € 11.  -  Enkel voormiddag: leden € 8 / niet-leden € 10.  -  Enkel namiddag: leden € 2 / niet-leden € 4. Kinderen tot 12 jaar gratis. Leden van andere afdelingen van het Rodenbachfonds worden als lid beschouwd.

Je kan intekenen voor de hele dag (10 - 16.30u) of voor elk dagdeel afzonderlijk, naargelang je interesse en / of beschikbare tijd. In de prijs is telkens de gids begrepen en voor de tentoonstelling ook het toegangsticket. Transport en middagmaal zijn voor eigen rekening.
Wie het milieu wil sparen of niet over transport beschikt kan dat meedelen - mits opgave van het aantal personen -, zodat we afspraken kunnen maken.

Inschrijven
kan je bij penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (09 348 90 74) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder kan je volgende bestanden in Pdf downloaden

- de uitnodiging met programma en adressen
- praktische informatie

 

Joomla templates by a4joomla