Zondag 26 januari organiseerde de Culturele Raad in het gezellige cafétje 'Den Reynaert' op Daknamdorp voor de vijfde keer 'Poëzie tussen Pot en Pint'. 'Gevestigde waarden' uit het Lokerse cultuurleven - Bert Boone, Fleur De Meyer, Bert Roels, Cecile Van Camp en Georges Van Damme - lazen voor uit nieuw werk. Zij werden geflankeerd door een scheut 'jong talent' - Jan Frackiewicz, Flore Pensaert -, dat voortkwam uit het poëzieproject dat de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw in 2013 opgezet had. Het talrijk opgekomen publiek genoot van de poëzie en van de frisse muzikale intermezzo's, die de broers D'hoore op traditionele folkthema's brachten. Saskia Van Kerckhove verzorgde de presentatie.

Zondag 2 februari ll. organiseerde de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw een poëzievoordracht in de hal van het Cultureel Centrum van Lokeren. De voorstelling was het slot van het poëzieproject Het Lied van de Lethe.

Voor een vijtigtal belangstellenden lazen Flore Pensaert, Jan Frackiewicz, Geert Ghyselen en Martin Joly - allen Lokeraars - voor uit hun werk. Steven De Caluwé, docent aan de kunsthumaniora Gent, improviseerde tussen de gedichten door op piano en Wouter D’Haese, student geografie, stond in voor muzikale inleiding en slot met uittreksels uit de cellosuites van J.S. Bach. Het publiek genoot van het programma.

Voor en/of na de voordracht konden de aanwezigen ook de sfeertentoonstelling Het Lied van de Lethe bekijken in de inkomhal. Van Flore Pensaert, Jan Frackiewicz, Geert Ghyselen en Martin Joly werd telkens één door henzelf gekozen gedicht getoond in groot formaat (60 x 40 cm), gecombineerd werd met foto's die Tom Van Mele en Martin Joly naar eigen impressie in de Durme (-vallei) gemaakt hadden op hetzelfde thema.
Van de dichtbundel (poëzie van Flore Pensaert, Jan Frackiewicz, Geert Ghyselen en Martin Joly, geïllustreerd met foto's van Tom Van Mele) zijn nog een aantal exemplaren beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich die aanschaffen (€ 5) bij een van de bestuursleden of aan de infostand van de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw op een van de komende activiteiten.

De Week van de Poëzie was in Lokeren een samenwerking van de Culturele Raad, de Bibliotheek Lokeren en de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw.

Foto's van de poëzievoordracht in het Cultureel Centrum vind je hier.

Joomla templates by a4joomla