Afdrukken

 


 

Fiets mee voor een veilige Zelebaan en N47
zaterdag 15 maart 2014
Vertrek: 15.00u op het plein tussen Beekstraat en Kanaalstraat
Einde: 16.30u stadhuis van Lokeren


In een recent verleden vonden langs de Zelebaan en de N47 meerdere ongevallen plaats, nog onlangs met een dodelijk slachtoffer. LoveLo, de lokale afdeling van de Fietsersbond, nam daarom het initiatief voor een actie voor meer veiligheid langs deze drukke gewestweg én in de aanpalende straten. Voor die actie wordt een platform opgericht, waar verenigingen, scholen, oudercomités, bedrijven en burgers uit Lokeren kunnen bij aansluiten. Het platform is niet politiek gebonden en staat open voor iedereen die de huidige situatie als gevaarlijk ervaart.

Het platform vraagt dat de verantwoordelijken van stad en gewest versneld werk maken van meer veiligheid langs deze drukke gewestweg én in de aanpalende straten:

  1. Ruime en veilige oversteekplaatsen langs het hele traject met duidelijke markering, goede signalisatie en accentverlichting.
  2. Het wegwerken van onveilige situaties voor afslaand verkeer ter hoogte van Hoogstraat, flitspalen aan de verkeerslichten van de Hovenierstraat en een afscheiding tussen fietspad en baan ter hoogte van het KBC-kantoor, komende van de Martelarenlaan.
  3. Veilige fietspaden langs de Zelebaan, met een beperking van het aantal in- en uitritten van baanwinkels (met fietsdoorsteken tussen de winkelterreinen).
  4. Drastische maatregelen om het sluipverkeer tussen de industrieterreinen langs de E17 en de N47 in te perken en de verkeersveiligheid in deze straten te verhogen.

 

Steun de actie en fiets mee! Treedt nu toe tot het Platform 'Actie veilige Zelebaan/N47' op Facebook (als persoon, vereniging of bedrijf).
Laat je horen en zien  met toeters & bellen en in opvallende kledij.

Contact en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. • www.fietsersbond.be/lokeren • Platform 'Actie veilige Zelebaan/N47'