De Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw geeft alle geïnteresseerde jongeren en volwassenen in Lokeren de kans om met hun poëzie naar buiten te komen en daarin te groeien. De Culturele Raad organiseert anderzijds sinds verschillende jaren Poëzie tussen Pot en Pint in Den Reynaert op Daknamdorp, een waardevol initiatief dat een talrijk geïnteresseerd publiek bereikt. Omdat beide initiatieven complementair zijn was het logisch om samen te werken. 

Gedichtendag is sinds dit jaar de start van de Poëzieweek. Waar kan je naartoe in Lokeren?

Op zondag 26 januari (11u) organiseert de Culturele Raad, i.s.m. de Stedelijke Bibliotheek en de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw Poëzie tussen Pot en Pint (11u) in Den Reynaert (Daknam Dorp 20, Lokeren). Bert Boone, Herman Fierens, Jan Frackiewicz, Flore Pensaert, Bert Roels, Cecile Van Camp en Georges Van Damme lezen voor uit eigen werk.
Jan Frackiewicz en Flore Pensaert werden voorgesteld door de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw.

Op dinsdag 28 januari (20u) opent de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw een kleine tentoonstelling rond het thema Het Lied van de Lethe. De gedichten zijn van Jan Frackiewicz, Flore Pensaert en Martin Joly. Tom Van Mele tracht de sfeer van de gedichten in beelden te vatten.
Je bent van harte welkom op de opening. Locatie: inkomhal van het Cultureel Centrum, Kerkplein 5 te Lokeren.
De tentoonstelling loopt tot en met zondag 2 februari a.s. tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum. De inkom is gratis.

Op zondag 2 februari (11u) sluit de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw de Week van de Poëzie af met een publieksmoment, eveneens in het Cultureel Centrum. Flore Pensaert, Martin Joly en Jan Frackiewicz brengen gedichten rond het thema Het Lied van de Lethe. Steven Decaluwé en Wouter D’Haese staan in voor de muzikale omkadering. De activiteit is gratis.

Overzicht activiteiten in Lokeren n.a.v. de Week van de Poëzie :

  • Zondag 26 januari (11u) Poëzie tussen Pot en Pint (11u), Den Reynaert, Daknam Dorp 20, Lokeren.
  • Dinsdag 28 januari (20u) Opening tentoonstelling Het Lied van de Lethe, Inkomhal Cultureel Centrum, Kerkplein 5, Lokeren.
  • Zondag 2 februari (11u), Publieksmoment gedichtenproject Het Lied van de Lethe, Inkomhal Cultureel Centrum, Kerkplein 5, Lokeren.

Een samenwerking van de Culturele Raad, de Stedelijke Bibliotheek en de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw.

Ga naar de projectpagina van Gedichtendag.     

Joomla templates by a4joomla