Afdrukken

Van donderdag 14 tot zondag 24 november vindt in Vlaanderen opnieuw de Week van de Smaak plaats, een tiendaags gebeuren rond smaak en eetcultuur, waarbij de klemtoon ligt op deelneming, ontmoeting en eetcultuur. In dat kader organiseert de Vlaamse Cultuurkring Lokeren op vrijdag 15 november om 20u een Ondeugend Lekkere Avond, waarin ook een verband gelegd wordt met enkele Lokerse specialiteiten.

Pascale Barbion, medeHapjeswerkster van het Rodenbachfonds en Kookgastronoom van Vlaanderen, komt voor jou smakelijke verhalen vertellen, waarin voedsel gebruikt wordt om te behagen, te verleiden, om vergiffenis te vragen of om zijn / haar zinnenprikkelende culinaire fantasieën uit te werken. Het is een mengeling van luchtige verhalen, geschreven door Jo Decaluwe, Luc De Vos, Murielle Scherre, wereldreiziger Jean Heylbroeck e.a.
Die verhalen worden afgewisseld met humoristische, vaak licht erotisch getinte verhalen van vroeger, zoals bv. waarom de tomaat een verboden vrucht was? Of waarom het drinken, invoeren en vervaardigen van absint pas opnieuw legaal werd op 5 maart 2005? Maar bv. ook over Franse hofdames die halfbloedkinderen kregen en als reden daarvoor verzonnen dat zij te veel chocoladedrank dronken.
Sommige verhalen zijn dus licht pikant, maar nooit vulgair. Kortom, het is ondeugend!

Er wordt een video geprojecteerd, er zijn 'ruikkastjes' en 'voeldozen' met elk een kruid of plant en in de loop van de avond worden ook enkele 'ondeugende' proevertjes aangeboden. U kan tenslotte ook iets drinken. (De proevertjes zijn begrepen in de inkomprijs; drank is verkrijgbaar aan democratische prijzen.)

Duurtijd: een goed uur
Dag en uur: vrijdag 15 november (20u)
Locatie : Grote zaal Parochiehuis Ter Oude Kerke, Spoele 31 te 9160 Lokeren.
Inkom: leden € 2, niet-leden € 3.

Om organisatorische redenen wordt het sterk gewaardeerd wanneer u uw aanwezigheid vooraf meldt. Info en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0495 24 57 48.