Afdrukken


Wandelen langs de Zuidlede

Zondagnamiddag 20 oktober organiseerde de Vlaamse Cultuurkring Lokeren voor leden en geïnteresseerden een herfstwandeling langs de Zuidlede.
Een aantal geïnteresseerden verzamelden op de hoek van de Kruisdam en de Etbosdreef in Eksaarde. De wandeling werd geleid door natuurgids Patrick De Spiegeleir, lid van vzw Durme.
Voor meer foto's, klik hier.

Wie de wandeling graag op eigen initiatief doet kan die aanvatten aan bv. de Etbosdreef. Wandel richting Moerbeke tot over de brug. Daar neem je links het pad langs de Zuidlede. Je komt dan o.m. langs de verbreding of vijver die je op de foto hiernaast ziet. Volg het pad tot aan de stenen brug (aan het provinciaal domein Wachtebeke). Daar zijn enkele gelegenheden waar je iets kan drinken. Vervolg de wandeling richting Eksaarde en neem 150 m verder de eerste afslag links. De baan kronkelt langs boomgaarden, langs het reservaat De Eenbes en komt tenslotte uit op de de ruilverkaveling. Sla linksaf en volg de betonstrook langs de Olentgracht (afwateringsgracht aan je linkerzijde) en de bunkerlinie (aan je rechterzijde) tot aan het startpunt.