Afdrukken

Bij het begin van het nieuwe cultuurseizoen start de Vlaamse Cultuurkring Lokeren vzw een nieuw artistiek project op, het Waasland Mythos Project. De vereniging maakte op de Lokerse Vrijetijdsmarkt ook haar programma voor het najaar 2013 bekend Geïnteresseerden kunnen terecht op de volledig vernieuwde website www.vlaamsecultuurkringlokeren.be.

De dichtbundel Waasland Mythos Project – Tien gedichten is een aanzet voor een veel groter project”, licht auteur Jan Frackiewicz toe. “De gedichten zijn nl. gebaseerd op een verzonnen mythologie, die ik de ‘Waasland Mythos’ noem. Ik heb de verhalende basisstructuur deels gehaald uit mijn verbeelding, deels bij bestaande mythologieën, uit Vlaamse sagen en legenden maar ook bij contemporaine schrijvers zoals H.P. Lovecraft.
Het punt is dat die verhalencyclus helemaal niet af is. In het komende culturele jaar moet verder vorm krijgen met de medewerking van wie artistiek een bijdrage wil leveren in de vorm van een gedicht, een literaire tekst of een theaterstuk. Maar men kan ook vertellen met beelden, muziek of dans. Strips, liederen, foto’s … , het kan allemaal.”

De Vlaamse Cultuurkring Lokeren nodigt daarom ” jonge, volwassen, oude en nieuwe” Vlamingen met artistieke neigingen uit om hun verbeelding op het thema los te laten. Ook wie niet in Lokeren of het Waasland woont kan meewerken. Tussentijds worden er toonmomenten voorzien, waarvan locatie en datum later meegedeeld worden.
De website fungeert als contact- en werkplatform. Contact nemen kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze Facebookpagina (link op de website).
Geïnteresseerden kunnen de dichtbundel kopen via dezelfde weg.

Voor meer informatie, ga naar de projectpagina van de Waasland Mythos.