Nieuwsberichten

Informatie die relevant is voor inwoners van Lokeren met enige culturele belangstelling

Wist je dat net de uitzonderlijke economische en demografische positie van Antwerpen in de 15-de en 16-de eeuw belangrijke redenen geweest zijn waarom de ideeën van Luther zich zo (snel) verspreid hebben? Of dat het Zuiden van de Nederlanden in die tijd meer protestants was dan het Noorden?
Zondag 15 oktober (14u) a.s. organiseert de Vlaamse Cultuurkring Lokeren een geleid bezoek aan de tentoonstelling Een Lutherse lente in Antwerpen, in de Sint-Andrieskerk, Waaistraat in 2000 Antwerpen. Een verhaal over

Lees meer: Een Lutherse lente in Antwerpen - zo. 15 okt. (14u)

Attachments:
Download this file (Gedichtendag Lokeren_2017.jpg)flyer[Flyer]544 kB

Op zondag 4 september 2016 organiseren de Vlaamse Cultuurkring Lokeren en de J. Goossenaertskring Destelbergen, afdelingen van het Rodenbachfonds, een uitstap naar Het Verdonken Land Van Saefthinge (voormiddag) en Doel (namiddag). Aan beide activiteiten kan je ook apart deelnemen.

Lees meer: Uitstap naar Het Verdronken Land van Saeftinghe en Doel

Op za. 8 oktober 2016 (15 – 17u) organiseren het Rodenbachfonds en de Vlaamse Cultuurkring Lokeren een debat tussen deskundigen over toekomstgerichte oplossingen voor de verkeersproblematiek en andere havengerelateerde problemen in het Waasland.

Lees meer: De Waaslandhaven: welke meerwaarde tegen welke prijs?

10u AFSPRAAK IN DE LOKETTENZAAL VAN STATION GENT DAMPOORT

In de voormiddag ontmoeten we enkele vrijwilligers van Buren van de Abdij vzw, een vereniging die de buurt bij elkaar brengt in en rond de ruïnes en tuin van de oude Sint-Baafsabdij. Ondertussen gaat de werking in de Gentse Machariuswijk (vlak bij de Dampoort) evenwel veel verder dan

Lees meer: Actieve burgers kunnen samen véél doen...

Joomla templates by a4joomla